Gaina la cuptor sub crusta de sare

de anisoara in Pui, 18 Ian 2010 | 15911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O gaina
  • 2 kg de sare mascata (important)
  • 100 gr ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina la cuptor sub crusta de sare:

O reteta  care se prepara foarte usor si foarte rapid.
Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, ca sa fie uscata si se unge cu ulei.
Se repartizeaza pe tava un kg de sare , gaina se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul ei, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu cealalta sare bine, cum este aratat in fotografie si se pune in cuptorul incins pina la 220 grade.

Peste 25 minute se scade temperatura la 170. Se coace in jurul la 50 minute – o ora ( pina se rumeneste). In timpul coacerii gainii , e posibil sa apara fum, dar foarte rar, depinde de cuptor sau poate din alte motive, nu pot sa-mi dau raspuns la aceasta intrebare. Sarea se arunca .

Se alege carnea de sare, se taie in bucati si se serveste la masa cu suc sau compot de struguri albi , sa fie preparat dulce.
Este o reteta foarte reusita de preparare a gainii. Gaina nu este  sarata, isi ia sare atit  cit e necesar. Numai aripile sunt putin mai sarate la gust , ca deobicei, dar cind se bea cu o gura de suc de strugure dulce , o sa ramineti incintati de combinatia gustului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina la cuptor sub crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Teo 1

19.01.2010, 21:13

ma bucur ca, am vazut in aceasta reteta un mod inedit de a prepara gaina! m-ai ''pus pe roti'' ,Anisoara!

anisoara 1

24.01.2010, 11:23

Fetelor , skuzati ca nu am vazut comentariile. Aceasta receta se prepara numai cu gaina cumparata. Din gaina de casa se pot prepara alte bucate destul de gustoase.
Nu evitati sa preparati aceasta receta , dar sa nuy uitati principalul sa fie unsa bine gaina cu ulei. E OBLIGATORIE aceasta conditie.MUltumesc

elena1988 1

15.03.2011, 13:28

am facut si eu odata asa si a iesit bestial si langa am papat cu o salata de rosii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui